Emojikkal buzdítja a lakosságot a kormány a "nemzeti konzultálásra"

  • narancs.hu
  • 2021. július 7.

Fekete Lyuk

Új szint a kormánykommunikációban.

Vác és Szob térségének potenciális országgyűlésiképviselő-jelöltje, a momentumos Gyurcsik Ádám politikusjelölt a Facebookra feltöltött fényképei szerint a kormány mosolygó és füstölgő fejű emojikkal hirdeti az új nemzeti konzultációt.

Emelné a minimálbért? Mosolyfej. Dühíti az illegális bevándorlás? Ideges fej. De van olyan is, ami azt kérdezi egy vörös fejű emoji kíséretében: "Félti gyermekét a szexuális propagandától?" 

 
Fotó: Gyurcsik Ádám Facebook 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke mindehhez a következőket fűzte a Facebookon: "Nem sok kínosabb dolog van annál, mint amikor a Fidesz megpróbálja „megszólítani a fiatalokat”. Most talán ezt is sikerült új szintre emelni: a legújabb, teljesen felesleges és hazug propagandakonzultációt a képen látható módon próbálják reklámozni. Pedig erős a "fiatalokatmegszólító" pénzégetések mezőnye: a szekunder szégyenérzet szinonimájaként működő Pesti TV-től Rácz Zsófia emojis fiatalkodásáig sokmindennel próbálkoztak már, hogy fiatalosnak és modernnek állítsák be az öreg kommunista mentalitású Fideszt és Orbán Viktort. Azon már fenn sem tudunk akadni, hogy ilyen módszerrel próbálják népszerűsíteni Európa egyik legundorítóbb törvényét, a homofób-törvényt, mert hát mi lehet fontosabb egy világjárvány – remélhetőleg – utolsó szakaszában, mint megint gyűlöletet kelteni, és megint magyart fordítani magyar ellen. Teszik ezt ráadásul úgy, hogy nemrég még ők próbálták eltussolni Kaleta Gábor pedofilügyeit. Ja, és a letelepedési kötvényekkel bizonyítottan terroristákat és nemzetközi bűnözőket Magyarországra hozó Fidesz képes megint a migránsozással előjönni. De legalább most vannak hozzá emojik is. Minden pénzünket megéri."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.