230 ezer fontot meg az aprót hagyta Áder Jánosra egy idegenbe szakadt magyar mérnök, hogy fordítsa a pénzt valami szépre

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 16., 17:12
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Erre az államfő létrehozott egy klímavédelmi alapítványt.

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Martonyi János korábbi külügyminiszter, a tagjai pedig Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint Szűcs Gábor klímavédelmi szakértő.

Áder közlése szerint az alapítványt abból az összegből, a 234 396 font és 66 pennyből hozta létre, amit a Magyarországról kivándorolt és Manchesterben 2013-ban elhunyt Balázs Miklós elektromérnök hagyományozott a hivatalban lévő köztársasági elnökre, miszerint fordítsa a pénzt Magyarország népének javára.

Ádernek nem jutott jobb eszébe, mint létrehozni egy klímavédelmi alapítvány. Ha már maga nem sokat tesz az ország népének javára.

Áder szerint az örökhagyó akaratát azzal tudják a legjobban szolgálni, ha nem egyszeri alkalomra költik az örökséget, hanem megpróbálják hosszú távon jó célra felhasználni.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 16., 17:12
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  rworse
  2017. december 17., 11:35
  Tokajszőlő helyett tenmagad vesszejéről
  „Nektárt“ csepegtettél,
  Haj, de nektárcsepegtető helyett régről
  Gecinek neveztettél.
  Dákód gyakran plántálád vad török helyett
  Népednek szájába,
  S vetted Putyin bús faszát a paraván megett
  Tenmagad szájába.

  Hajh, és saját bûneid miatt is néped irányában
  Gyúlt harag kebledben,
  S elsújtád villámidat zsarnokok királyi irályában
  Dörgõ zengzetedben.
  Most rabló mongol nyiladat SorosBrüsszelbe lőve
  Zúgattad felettek,
  Mégis, vert híveid, mintha be lennének lőve,
  Vállaikra vettek.
 2. 6
  tiszapolgári
  2017. december 17., 10:44
  De bizony, hogy arra! A Tokaj szőlővesszein csepegtetett nektár ügyesen kikerüli Rakamazt, Tiszalököt, Tiszavasvárit, és végül rácsepeg Polgárra. Az így összegyűjtött nektárból táplálják a polgárkertészek az Alcsútdoboz határában megjelent méhkirálynőt. Ez a Magyar Polgári Törvénykönyv első paragrafusa.
 3. 5
  rworse
  2017. december 17., 10:28
  Így helyes. Bizony, régóta hiányzik Tokajnak (alias Sáráhelzsadány) egy kisvasúti feltétlenes megálló. (Mert ugye nem arra a Polgár nevű helyi-ségre gondoltál?!)
 4. 4
  tiszapolgári
  2017. december 17., 09:22
  A döntésem végleges, minden vagyonomat a Veszprémet messze elkerülő útszakasz megépítéséhez zúzalékkövet szállító Gánt Kőbaltabánya és Tőzegkombinát tulajdonosának az egyik fiára hagyom, azzal a kéréssel, hogy a kisvasútnak legyen egy új megállója, egy kedves, vendégszerető, jóindulatú emberek lakta, príma hegyi levegőjű Tisza-parti városka.
 5. 3
  rworse
  2017. december 17., 08:50
  tiszapurgáli, 1

  Ja, és te meg miért mások nyugdíjára ácsingózol, ahelyett, hogy a saját testamentumodról számolnál be? Csak azt ne mond, hogy abban meg a Németh Sziszi Csepel Konyhai Birkózó Akadémia az Éjszakai Bagolyhoz szerepel örökösként!?
 6. 2
  rworse
  2017. december 17., 08:42
  tiszaoltári, 1

  Oltári jó ötlet. Én még viszonylag távol állok a nyugdíjas kortól (52), és őszintén szólva még évtizedekig nem is terveztem eltávozni, de ha csak ennyin múlik a Kék Tó Vízvédelmi Alapítvány létrehozása, örömmel kicsinálom magam. Kár, hogy nincs 230ezer fontom, csak 230 forintom, de azt rátestálom a köztársasági bajszosra, csak annyit kérek, hogy emlékemül nevezzék a leendő alapítványt Kék Tó rworse Vízvédelmi Alapítványnak.

  Néhai Balázs Miklósnak persze minden tiszteletem, de választhatott volna okosabban, akarom mondani okosabbat a testámentoma kezelésére. Bár, még mindig jobb így, mintha a miniszterelnököt választotta volna, mert akkor a felcsúti Pancho Aréna és a felcsúti Szancho Velodrome közti kisvasúti mellékág Lovasberényi Csomópontjának Kazánházára ment volna a pénzmag. Ámbár, ha Vízi E. lenne a zelnök, lehetne a Puskás Akadémia Idegklinikai K+F Osztályának Kazánháza is a kedvezményezett. Ha ellenben a házelnök nagybajuszos dönthetne az összeg felhasználásáról, ő bizonnyal a Zországgyűlési Szemléltetőeszközök Szél Bernadett Önsegély Egyletét hozná létre, a Parlament épületének exkluzivitásához jobban illő kiállítású transzparensek és szórólapok tervezése, hatástanulmányai és kivitelezése végett.
 7. 1
  tiszapolgári
  2017. december 16., szombat 23:06
  Azok a kisnyugdíjasok, akik esetleg mostanában szeretnének eltávozni, tegyék már meg legyenek szívesek, hogy a végrendeletben Ádert nevezik meg örökösnek, mert nagy szükség lenne egy Kék Tó Vízvédelmi Alapítványra is, amelynek Vízi E. Szilveszter lenne a kuratóriumi elnöke és Martonyi János a tagja. Köszike.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk