230 ezer fontot meg az aprót hagyta Áder Jánosra egy idegenbe szakadt magyar mérnök, hogy fordítsa a pénzt valami szépre

  • narancs.hu
  • 2017. december 16.

Fekete Lyuk

Erre az államfő létrehozott egy klímavédelmi alapítványt.

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Martonyi János korábbi külügyminiszter, a tagjai pedig Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint Szűcs Gábor klímavédelmi szakértő.

Áder közlése szerint az alapítványt abból az összegből, a 234 396 font és 66 pennyből hozta létre, amit a Magyarországról kivándorolt és Manchesterben 2013-ban elhunyt Balázs Miklós elektromérnök hagyományozott a hivatalban lévő köztársasági elnökre, miszerint fordítsa a pénzt Magyarország népének javára.

Ádernek nem jutott jobb eszébe, mint létrehozni egy klímavédelmi alapítvány. Ha már maga nem sokat tesz az ország népének javára.

Áder szerint az örökhagyó akaratát azzal tudják a legjobban szolgálni, ha nem egyszeri alkalomra költik az örökséget, hanem megpróbálják hosszú távon jó célra felhasználni.

(MTI)

Neked ajánljuk