Ungár Péter beszólt az LMP alapítóinak

  • narancs.hu
  • 2019. május 30.

Fekete Lyuk

Szerinte a párt alapszabályát könyökvédős filozófusok és virágmezőn rohangáló hippik írták.

Úgy tűnik, nehezen megy az LMP vezetői számára a kudarc megemésztése - mint ismeretes, a párt egyetlen mandátumot sem szerzett a vasárnapi európai parlamenti választáson

false

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője és egyik utolsó ismertebb arca azt már korábban pedzegette, hogy szerinte megérdemelték a büntetést, de az ATV Egyenes Beszéd című műsorában most tovább árnyalta a vereséggel kapcsolatos érzéseit. Sőt, egyenesen rámutatott az ősbűnre, minden bajok forrására:

„Az ősbűn az volt, hogy a párt alapszabályzatát könyökvédős filozófusok és virágmezőn rohangáló hippik írták meg, és teljesen működésképtelen” – mutatott a múltbeli bűnösökre a politikus, aki alighanem Schiffer Andrásnak és pártalapító társainak címezte a megjegyzését.

(Frissítés: cikkünk megjelenése után többen is jelezték, hogy a párt alapszabályzatának kidolgozása Rauschenberger Péter nevéhez fűződik, nem Schiffer Andráséhoz. A műsorban Ungár nem említette Schiffer nevét. A tévedésért az érintettek elnézését kérjük.)

Képünk illusztráció, nem az alapszabályzat születésekor készült

Képünk nem az alapszabályzat születésekor készült

 

Ungár szerint majd átbeszélik a pártban, milyen következményei lesznek a választási kudarcnak, ha egyáltalán lesznek ilyenek.

Egyébként Ungár kitartó típus - ezt ő állította magáról azzal kapcsolatban, hogy megfordult-e a fejében a lemondás gondolata. Nem, nem fordult.

Figyelmébe ajánljuk