Varga Judit szerint a BBC összefoglalója ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzseg

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Fekete Lyuk

A magyar igazságügyi mininszter megint elégedetlen a BBC munkájával.

Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken rövid interjút adott a BBC-nek az uniós költségvetésről, a COVID-mentőcsomagról és a jogállamisági mechanizmus körüli vitákról, továbbá a magyar és lengyel vétóról.

Varga a Facebook-oldalán elégedetlenségének adott hangot a BBC munkájával kapcsolatban: „kérem, senki ne lepődjön meg, hogy az 5 és fél perces interjúból másfél percet egy ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő felvezető tett ki“ - írta.

A beszélgetés egy pontján egyébként a riporter megkérdezte Vargát, mekkora támogatást kap Magyarország az EU-költségvetésből, de erre Varga nem adott pontos választ. Ezek után hangzott el a következő kérdés: „A rendelkezésre álló információk szerint mintegy 8 milliárd eurót kapnak a következő pénzügyi évben, miközben sokak szerint Önök hajlandók elfogadni a pénzt, de nem hajlandók az EU demokratikus alapelveihez hűen játszani. Mit gondol erről"

Ezt Varga visszautasította, és a közös piacról kezdett beszélni.

Novemberben a BBC szintén élő adásban pár perccel hosszabban faggatta Vargát a magyar jogállamiságról, a beszélgetésnek voltak meglehetősen feszült pillanatai.

Varga már akkor is elégedetlen volt a BBC-vel: „Volt itt minden mint a búcsúban: kérdések helyett unalomig ismert vádaskodás, elfogulatlanság BBC módra, tények helyett liberális lózungok, bűnbakgyártás, zsarolás és néhány megmosolyogtató dezinformáció“, írta.

Figyelmébe ajánljuk