Varga Juditot a magyar jogállamiságról faggatta a BBC

  • narancs.hu
  • 2020. november 18.

Külpol

A Hardtalk című műsorban.

Kedden este a BBC Hardtalk című műsorának adott élő interjút Varga Judit igazságügy-miniszter, a riporter 24 percen át faggatta Vargát elsősorban a brüsszeli vétóról, a magyar jogállamiságról és a sajtószabadság helyzetéről.

A beszélgetés meglehetősen feszült volt, Varga futamait többször próbálta megszakítani a riporter Stephen Sackur, egy ponton pedig Varga leszögezte, hogy ő az igazságyügy-miniszter, úgyhogy jobban ismeri a törvényeket és az EU-s ítéleteket, mint egyes szakértők és újságírók.

Varga a követkeő kísérőszöveggel osztotta meg az interjú egy részletét: "Volt itt minden mint a búcsúban: kérdések helyett unalomig ismert vádaskodás, elfogulatlanság BBC módra, tények helyett liberális lózungok, bűnbakgyártás, zsarolás és néhány megmosolyogtató dezinformáció. Remélem egyetértenek velem, hogy a magas labdák nem maradtak lecsapás nélkül és a vádak sem határozott válasz nélkül. "A tanulság: nincs felesleges lehetőség és főleg nincs elvesztett mérkőzés, amíg a mérkőzést le nem fújják: Európa talán legnézettebb (ma többször megismételt) politikai műsorának is hála talán ma az európai közvélemény többsége számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország elleni vádakból egy szó sem igaz és, hogy nem mi zsaroljuk Brüsszelt, hanem fordítva.

Figyelmébe ajánljuk