Végül a CÖF is beszállt a padháborúba

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 19.

Fekete Lyuk

A Civil Összefogás Fórum szavazást rendezett. Az elsöprő többség – vagyis 2163-ból 2108 – úgy gondolja, a „szivárványtalanítás” nem rongálás.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) az MTI-hez eljuttatott közleményben adta hírül, hogy ezután szavazási lehetőséget biztosít „a polgárok híradójának szánt” hírportálján „az egyszerűbb, átláthatóbb és pontosabb véleménynyilvánítás érdekében”.

A CÖF szerint a közéletet az elmúlt hetekben legjobban megmozgató két téma a ferencvárosi szivárványos pad átfestése, valamint az, hogy a főváros eladja a Lánchíd kandelábereit.

„A magyarok véleményéből kitetszik, hogy nem lehet bűncselekmény egy pad átfestése, ezt felmérésünk is bizonyítja. Az elsöprő többség nem ért egyet azzal, hogy a ferencvárosi pad szivárványtalanítása rongálás lenne” 

– állapítja meg a CÖF.

A közleményből kiderül, hogy július 11-én „startolt el” a szavazás ebben az ügyben. Arra keresték a választ, hogy az emberek szerint bűncselekmény történt-e, amikor a szivárványszínű padot átfestették. Egy szervezet ugyanis rongálás miatt feljelentést tett. A szerdán lezárt szavazásban 2163-an nyilvánítottak véleményt. Ehhez képest a 2108 szavazat tényleg elsöprő többség, 97 százalék. Ennyi szavazó szerint nem történt bűncselekmény. 3 százalék – 55 szavazat – szerint igenis rongálás, azaz bűncselekmény a köztéri pad átfestése. 

A kandeláberértékesítés ügyét a CÖF úgy vezeti fel, hogy „mint ismeretes, Karácsony Gergely és a dollárbaloldali városvezetés módszeresen csődbe vitte Magyarország leggazdagabb települését. A főpolgármester bejelentette – hiszen vélhetően most már minden forint számít nekik –, hogy árverés útján értékesítik a Széchenyi Lánchíd 14 darab kandeláberét” .

Ebben az ügyben az volt a kérdés, egyetértenek-e a voksolók a kandeláberek eladásával. 2379 szavazóból 2349 nem értett egyet az eladás tervével, és 1 százalék – 30 szavazat – helyeselte. 

A CÖF fogadkozik, hogy ezután is hangot ad a civilek véleményének, megismerteti a magyarok álláspontját a közéletet meghatározó témákban, „így az össztársadalmat érintő hasonló felmérésekkel” folyamatosan jelentkezni fog, így nyújtva hiteles képet a közgondolkodásról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kipcsak kapcsolataink sem tetszenek Borellnek

  • Narancs.hu/MTI

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szóvá tette, hogy a Türk Államok Szervezetének találkozóján ott ült az Észak-ciprusi Török Köztársaság vezetője is, holott ilyen államot nem ismer el az Unió.

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.