Veszprémi csoda: akadályosított akadálymentesítés

szerző
Zsidai Péter
publikálva
2018. aug. 17., 18:08
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Újabb paródiába illő helyzetet teremtett a NER. A helyi lapból derült ki, hogy az alpolgármester egy olyan akadálymentesített feljárót készíttetett, amely használhatatlan, hiszen korlát zárja le.

Némedi Lajos alpolgármester képviselői keretének javát utak és járdák felújítására kívánja fordítani – olvasható az örömhír a Veszprémi 7 Nap nevű kiadvány legfrissebb számában. Némedi városfejlesztésben tett jótéteményeiről bővebb írást közölt lap, nem elhallgatva, hogy „idén jelentősebb összeggel támogatta a 2. számú idősek otthonának akadálymentesítését”.

Ám ha nemcsak átfutjuk a lap ötödik oldalát, hanem alaposabban megnézzük a képet, akkor láthatjuk, hogy az akadálymentesítés címén épített rámpa a semmibe vezet, ugyanis azt a bejárat előtt egy vaskorlát zárja le, ami feltehetően még korábban épült, és a lépcsőn közlekedők számára szolgált kapaszkodóként. Tehát az idős mozgáskorlátozottak vagy átmásznak rajta, vagy arra kényszerülnek, amire eddig is: lépcsőznek.

A Veszprémi 7 Nap egyébként is szereti az önkormányzati jó híreket, az önkormányzat pedig a lapot, amibe évi 30 milliót tol bele. Mint azt az egyik ellenzéki városi képviselőtől, Katanics Sándortól megtudtuk, az idősek otthonának akadálymentesítéséhez, vagyis egy rámpa építéséhez járult hozzá a városrész önkormányzati képviselője képviselői keretének terhére. A DK-s politikus szerint a Veszprémi 7 cikke tökéletesen jelzi, hol tart ma a mai magyar valóság: egy ilyen cikk a megírástól a szerkesztésen keresztül a nyomdai előkészítésig több kézen megy keresztül, mégsem szólt – vagy nem mert szólni – senki, hogy ez mekkora blama.

Itt lapozzon kettőt az említett cikkhez:

Veszprémi 7 Nap – 2018. 08. 16.

null

szerző
Zsidai Péter
publikálva
2018. aug. 17., 18:08
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  szegedi789
  2018. augusztus 18., szombat 19:52
  És aztán másnap 444 is "észreveszi" a veszprémi (!) cikket. Index már eleve rájuk hivatkozik. Pedig ők is "észrevehették" volna. Hát nem járatnak egy ilyen klasszis periodikát, ha már Narancs Online-t sem olvasnak...???
 2. 5
  rworse
  2018. augusztus 18., szombat 13:09
  Azért ezt elég nehéz agyilag fogni, hogy képesek voltak a kép alá írni, hogy Némedi Lajos az idősotthon AKADÁLYMENTES feljárója ELŐTT. Hogy egy alpolgármester van annyira idomtalan hülye, hogy odaálljon egy ilyen képbe, és hogy a fotós még le is fotózza, és hogy utána az "újságíró" képaláírjon, és hogy a felelős szerkesztő ezt betegye, és hogy a tördelőszerkesztő ezt betördelje, és hogy a korrektor ezt helybenhagyja... Legalább hat-hét idomtalan elmeroggyanton kellett átjutni ennek a végtelen bornírtságnak, hogy bekerülhessen a lapba.
  Ennyire NER?!?!?!
  Tényleg ennyire NER?!?!?!?!?!?!?!?!
  De most komolyan!?
 3. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 18., szombat 09:02
  Bocs, eggyel lejjebb van a cikk. Hát, kérném tisztelettel, ha Némedi alpolgármester fel tudott menni a feljárón, akkor másoknak is sikerülhet.
 4. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 18., szombat 08:58
  „Itt lapozzon kettőt az említett cikkhez”

  Porzsák szakértő a Radnóti irodaházban VISA-kártyát is elfogad.
 5. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 18., szombat 08:54
  Mindig azt hallom, hogy idős korban is szükség van testmozgásra. Persze, érdekli is a Narancsot, hogy mi van az idősekkel!
 6. 1
  rworse
  2018. augusztus 17., péntek 23:10
  Mit kell kukacoskodni. Díjugrató pálya kerekesszékeseknek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk