Veszprémi csoda: akadályosított akadálymentesítés

Fekete Lyuk

Újabb paródiába illő helyzetet teremtett a NER. A helyi lapból derült ki, hogy az alpolgármester egy olyan akadálymentesített feljárót készíttetett, amely használhatatlan, hiszen korlát zárja le.

Némedi Lajos alpolgármester képviselői keretének javát utak és járdák felújítására kívánja fordítani – olvasható az örömhír a Veszprémi 7 Nap nevű kiadvány legfrissebb számában. Némedi városfejlesztésben tett jótéteményeiről bővebb írást közölt lap, nem elhallgatva, hogy „idén jelentősebb összeggel támogatta a 2. számú idősek otthonának akadálymentesítését”.

Ám ha nemcsak átfutjuk a lap ötödik oldalát, hanem alaposabban megnézzük a képet, akkor láthatjuk, hogy az akadálymentesítés címén épített rámpa a semmibe vezet, ugyanis azt a bejárat előtt egy vaskorlát zárja le, ami feltehetően még korábban épült, és a lépcsőn közlekedők számára szolgált kapaszkodóként. Tehát az idős mozgáskorlátozottak vagy átmásznak rajta, vagy arra kényszerülnek, amire eddig is: lépcsőznek.

A Veszprémi 7 Nap egyébként is szereti az önkormányzati jó híreket, az önkormányzat pedig a lapot, amibe évi 30 milliót tol bele. Mint azt az egyik ellenzéki városi képviselőtől, Katanics Sándortól megtudtuk, az idősek otthonának akadálymentesítéséhez, vagyis egy rámpa építéséhez járult hozzá a városrész önkormányzati képviselője képviselői keretének terhére. A DK-s politikus szerint a Veszprémi 7 cikke tökéletesen jelzi, hol tart ma a mai magyar valóság: egy ilyen cikk a megírástól a szerkesztésen keresztül a nyomdai előkészítésig több kézen megy keresztül, mégsem szólt – vagy nem mert szólni – senki, hogy ez mekkora blama.

Itt lapozzon kettőt az említett cikkhez:

Veszprémi 7 Nap – 2018. 08. 16.

null

Figyelmébe ajánljuk