Videóval válaszolt a német nagykövet Schmidt Máriának, aki szerint már nincs Németország

  • narancs.hu
  • 2022. november 1.

Fekete Lyuk

Schmidt Mária azt vetette fel, hogy létezik-e még Németország, a nagykövet férje onnan jelentkezett be. 

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a héten Bayer Zsolt műsorában fejtegette nézeteit, ahol az is elhangzott tőle, hogy “Van még egyáltalán Németország?”, ugyanis Németország még nem utasította ki az ukrán nagykövetet, aki bírálta a német kancellárt. 

Erre válaszul Julia Gross, a budapesti német nagykövet a Twitteren egy videót tett közzé, amelyben a Berlinben élő férje jelentkezett be, hogy elmondja, Németországban minden rendben és még létezik. 

Gross azt írta a videóhoz, hogy egy pillanatig már kezdett aggódni, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország már nem létezik, ezért felhívta a férjét Berlinben és "lám, még mindig itt vagyunk!"

Férje arról mesél a bejelentkezésben, hogy épp Kreuzbergben van, ahol a változékony idő ellenére az emberek mászkálnak az utcán és tele vannak a kávézók is, végül azzal zárja, hogy akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni. 

Julia Gross idén szeptemberben vette át nagykövetként a budapesti Német Nagykövetség vezetését, előtte a Német Külügyminisztérium Központjában, Berlinben dolgozott a Személyügyi Referatúra vezetőjeként, illetve más nagykövetségeken dolgozott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk