Szankcióellenes turnéra indult Kövér László

  • narancs.hu
  • 2022. november 5.

Fekete Lyuk

Miközben arra buzdítja a lakosságot, hogy mondjon nemet a szankciókra, elfelejti megemlíteni, hogy azokat a Fidesz már megszavazta Brüsszelben.

Országjárásra indult Kövér László, aki Orosházán arról beszélt, Magyarország helyzete biztos, gáztározóink föltöltöttsége jelenleg 1,3 évre fedezi a lakossági igényeket, az ipari fogyasztókat is beleértve az éves szükséglet 60-70 százalékára elegendő.

Az országgyűlés elnöke szerint az oroszok megbízható partnerek, ellentétben az Európai Bizottsággal, akik fegyverként használják a gázt, amikor a szankciókkal ártani akarnak Oroszországnak.

Az MTI tudósítása szerint Kövér hangsúlyozta: Magyarország az első pillanattól kezdve elítélte Oroszország katonai agresszióját Ukrajnával szemben, de ami most van, „az Európa gazdaságának szándékolt tönkretétele”. Belengette, hogy készül már a kilencedik szankciós csomag, ami a nukleáris energiát érinti. Ez azért fájna nekünk, mert a magyar villamosenergia jelentős részét előállító paksi erőmű azonban nem nagyon működhet mással, mint orosz fűtőelemmel.

 
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

 

Kövér szerint a szankciók nem működnek: „az oroszok fél év alatt annyi pénzt szedtek be az energiahordozókból, mint az azt megelőző év egészében”. A Fidesz országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus persze a „dollárbaloldalról” is megemlékezett, akiket Sorosék finanszíroznak és a szankciók és a háború pártján áll, mindenben ugyanazt szajkózzák, mint a Nyugat rossz úton járó képviselői és a bürokrácia vezetői.

A politikus szerint miként a migráció kérdésében, Európa nem kíváncsi az állampolgárok véleményére: nem úgy, mint a magyar kormány, amely nemzeti konzultációt indított a szankciókról. Kövér azt nem említette, hogy késő már konzultálni, Orbánék az összes szankciót megszavazták.

Arról, hogy milyen hatása van a szankcióknak Oroszországra és ránk, Holoda Attila energetikai szakértő beszélt lapunknak szeptemberben: „Miközben a szankciókat ostorozzák folyamatosan, közben sem az olajra, sem a földgázra vonatkozó szankciók nem vonatkoznak ránk, nem léptek életbe, hiszen Magyarország felmentést kapott ezek alól. Orbánék indoklása azért érdekes, mert az minden bajunk okozójaként az európai szankciókat nevezi meg, holott minket közvetlenül nem is érint – közvetve persze igen, az energiaárak révén.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.