Wintermantel Zsolt szerint külön jó, hogy a diákoknak kell takarítani az iskolában, mert így legalább megtanulnak rendet tartani

  • narancs.hu
  • 2019. december 5.

Fekete Lyuk

Azért álljunk meg egy kicsit! - figyelmeztet a volt újpesti polgármester.

Néhány napja számolt be róla az RTL Híradó, hogy a budapesti Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában hetente kétszer a diákok takarítják termeiket, mert a munkaerőhiány és az alacsony bérek miatt nem találnak elég takarítót.

A diákoknak kell takarítaniuk az ország egyik legjobb gimnáziumában

A túl sok tanulás amúgy is árt a fiatal elméknek. Hónapok óta a diákoknak kell takarítaniuk az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában - számolt be az RTL klub híradója. Nem a TeSzedd! akció lelkiismeretes önkénteseiről van szó - egyszerűen hónapok óta nem talál takarítót az iskola, ezért intézményi egyeztetés és a szülők tájékoztatása után a diákokat is bevonták a munkába.

A hírre Facebook-oldalán reagált Wintermantel Zsolt fideszes politikus, aki az októberi önkormányzati választásig Újpest polgármestere volt.

"Skandallum, botrány! Micsoda világ!!! De azért álljunk meg egy kicsit!" - írja a politikus.

Majd kifejti, hogy Japánban ez minden iskolában így van, illetve, hogy "érdemes lenne egy picit lassítani és végiggondolni, hogy így a nebulók megtanulják, hogy rendet tartanak ott, ahol az életük nagy részét élik. Hogy amit ők tartanak tisztán, arra vigyáznak, megbecsülik. Hogy tisztelik azt a munkát, amit belefektetnek."

Figyelmébe ajánljuk