film

Barry Seal: A beszállító

  • - kg -
  • 2017. október 7.

Film

Nem kis megkönnyebbülés lehet a kisebb-nagyobb rosszfiúk, az így vagy úgy elhalálozott gazemberek, a sármos, de a saját vérükbe fagyott törvényen kívüliek hozzátartozóinak, ha kiderül, hogy a bűnös rokont Tom Cruise fogja alakítani. Kisebb az öröm, ha Hollywood egy jobb színész, de kevésbé delejező mosolyú férfiú mellett dönt, abból nem biztos, hogy jól jön ki a család, ha a szereposztók a Michael Shannontól Ben Mendelsohnig ívelő, kevésbé jó arcú kínálatból választanak főszereplőt. Cruise azonban egyet jelent az örökkévalósággal; bármilyen csalafintaságot követett is el a kedves rokon, immár úgy marad meg milliók emlékezetében, mint egy Ray Ban szemüveg mögül kivillanó milliódolláros mosoly. Barry Seal a nagybani gazemberek skáláján szinte kezdőnek számított: jó kezű amerikai utasszállító pilóta volt, aki hol drogot és fegyvert szállított, hol a business- és turistaosztályt, s megbízói közt tudhatta a kolumbiai drogbárókat és talán a CIA-t is, de az Amerikai Kábítószer-ellenes Hivatalt biztosan. Míg Pablo Escobarék a kokain Amerikába juttatásában, az amerikaiak a drogellenes harcban voltak érdekeltek, és ezt az ellentétet még Barrynek sem sikerült megnyugtatóan rendeznie: Escobar bérgyilkosai 1986-ban, amerikai földön végeztek vele. Hosszú távon azonban mégis ő győzött, mert míg Escobarnak a pocakos Wagner Moura adott arcot a Narcos című sorozatban, Barry Sealnek Tom Cruise atletikus mosolya jutott, ami egyenes út a legendává váláshoz. És ahogy azt John Ford híres filmjében mondják: „When the legend becomes fact, print the legend.”

Forgalmazza az UIP Duna Film

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.