tévésmaci

Kakasok egymás közt

  • tévésmaci
  • 2022. május 11.

Film

Amikor Sztupa és Troché konkolyt próbáltak hinteni a szurikáták közé, a legnagyobb probléma a beilleszkedés volt, az álca.

De megoldották valahogy. S amikor már vígan lebzseltek a szurikátáknál, nem lett annyira sürgetős a konkoly sem. Szokjunk meg, aztán majd hintünk, mondta Sztupa. Ha lesz hozzá kedvünk, hagyta helyben Troché. A szurikáták amúgy olyan semmilyen népség, elvoltak a dolgaikkal, szerettek táplálkozni, aludni és a párzás sem volt idegen tőlük, de nagy terveket nem dédelgettek. Sztupa és Troché küldetésük korai szakaszában a tudomány segítségét is igénybe vették, tegyük hozzá, az elmélyülés különösebb szándéka nélkül. Sztupa előfizetett az Élet és Tudományra, de semmi több. Így csak annyit sikerült kideríteniük, hogy a szurikáták alapvetően kicsikék (ez sok gondot is okozott a beépülésnél), és szeretik a tömegrendezvényeket (ezzel még csak együtt lehet mozogni, legalábbis egy darabon). Tulajdonképpen az egész napjuk egy tömegrendezvény, bár csak ahhoz képest vannak nagyon sokan, hogy olyan kicsik. Kicsiből a kevés is többnek látszik, feltehetően. Mondjuk, tizenkét flamingót legfeljebb egy illegális sejtnek nevezhetünk, de egy tucat szurikáta már egy nagyzenekart is kiad, ráadásul Sztupa és Troché érkezésével is többen lettek.

A napi tömegrendezvényeiket általában figyeléssel töltötték – na, még ezt is kinyomozták a népszerű tudományos cikkekből Sztupáék előre! Bár Ómafa vallomása szerint egy alkalommal, amikor felkereste őket a közeli világvárosban nyitott székházukban, az egyik teremben egy rakás felvágatlan példányt talált a lapból. Egy kávézóasztalon voltak elhelyezve, mint valami ktsz. üzemeltette fodrászati szalonban a Nők Lapják, de ez inkább a kor nyomdaipari fejlettségéről árul el sokat, semmint Sztupa és Troché stúdiumairól, hisz’ az Élet és Tudomány távolról sem mindegyik száma foglalkozott a szurikáták viselt dolgaival. Troché megnézte a tartalomjegyzéket, s ha volt benne szurikáta, felvágta, ha nem volt, ledobta az asztalra, s arra gondolt, hogy érdemes lenne felvenni egy fodrásznőt, ha már ennyi érdekes olvasnivaló akad itt. Vagy egy fogorvost, esetleg két fodrásznőt és egy fogorvost, s a páciensek és kuncsaftok a kezelés és a várakozás után nem csak szépek lennének, de okosak is. De nem lett a dologból semmi, mert menni kellett a szurikáták közé.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk