A 4iG nyerte a Magyar Nemzeti Bank kétmilliárdos közbeszerzését

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 27.

Gazdaság

A jegybank központi adattároló beszerzésért felel majd a cég.

A 4iG Nyrt. nyerte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közbeszerzését, amit a központi adattároló beszerzésére írtak ki – közölte a 4iG a tőzsde honlapján.

A Mészáros Lőrinc köréhez tartozó Jászai Gellért irányítása alatt álló cég tájékoztatása szerint a keretmegállapodás keretösszege nettó 1,924 milliárd forint. Azt írták, a jegybank által kiírt "Központi adattároló beszerzése" megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljárás során nyertes ajánlatként a 4iG ajánlatát hirdették ki, és megtörtént a szerződéskötés.

A jegybank központi vállalati adattárolói tervezett élettartamuk végére értek. Ez az adattároló, a kapacitások bővítésével, a meglévőnél magasabb teljesítmény- és szolgáltatás-pozíciójú új eszköz bevezetését tette szükségessé. A központi adattároló a jegybank informatikai infrastruktúrájának alapvető berendezése. A szállítandó eszköznek magas rendelkezésre állás mellett képesnek kell lennie a következő 7 évben jelentkező adattárolási feladatok ellátására, a szerverpark, az adatfeldolgozó rendszerek kiszolgálására, a virtualizált eszközök és megoldások támogatására - közölték.

A 4iG alapítása óta sorra nyeri a milliárdos állami megrendeléseket. A tavalyi évben az egészségügyben több gigaprojektet is ők kaptak meg. Az Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézmény részére építhetnek ki WIFI-rendszert, potom 1,37 milliárdért, a "Magyar Falu Programjának" keretében "Orvosi ellátást segítő orvosi eszköz mintaprogram" című alprogramhoz kapcsolódó "informatikai rendszerek megvalósítása" tárgyú projektben pedig 1,5 milliárdért fejleszthetnek.

Nemrég részletesen foglalkoztunk azzal, hogy értékesítenék az igen jól prosperáló Antenna Hungária Zrt. többségi tulajdonrészét a 4iG-nek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk