A dohánybolti termékek is jelentősen drágulni fognak

  • narancs.hu
  • 2023. január 30.

Gazdaság

Van, aminek szerdától 700 forinttal megy fel az ára.

Jövedéki adót vetnek ki február elsejétől a hevített dohánytermékekre, ezért jelentős drágulás várható - írja a Világgazdaság. 

Első körben tehát nem a hagyományos cigaretták ára emelkedik, hanem azok a cigarettahelyettesítő termékek, amelyek dohány elégetése nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot. A portál megkeresésére Fischer Ádám, a  a Niveus Consulting Group együttműködő partnere elmondta, hogy az új szabályozás jelentős, 700 forintos áremelkedéssel jár majd.

Azok sem lélegezhetnek fel, akik dohány alapú termékeket használnak, ugyanis az Európai Bizottság javaslata szerint hamarosan a hagyományos cigaretta jövedéki adóját meg fogják emelni, ami értelemszerűen további dráguláshoz vezet.

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk