Hatezer munkahelyet szüntet meg a Philips

  • narancs.hu
  • 2023. január 30.

Gazdaság

A leépítéseket több lépcsőben hajtják végre.

Hatezer munkahelyet szüntet meg a hollandiai székhelyű Philips, miután arra kényszerült, hogy visszahívjon több millió általa gyártott lélegeztetőgépet – írja a Reuters értesüléseire hivatkozva a hvg.hu.

A vállalat a nyereségességének növelésével indokolta a döntést, a leépítéseket pedig több lépcsőben hajtják végre. A hatezer munkahely felét idén, a másik felét pedig 2025 végéig számolják fel.

A cég már tavaly novemberben döntött 4000 munkahely megszüntetéséről döntött. Ennek oka szintén a lélegeztetőgép-ügy volt. A Philips ugyanis olyan gépeket dobott piacra, amelyekkel kapcsolatban felmerült a műanyagszennyezettség gyanúja, így inkább visszahívták azokat, ami komoly bevételkiesést jelentett a vállalat számára.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a hollandiai székhelyű, ám a világ több pontján is jelen lévő vállalat pontosan mely telephelyeiről tervez elbocsátani dolgozókat.

(Címlapképünkön: A Philips központja Best városában, Hollnadiában. Forrás: REUTERS/Piroschka van de Wouw)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk