A Mészáros-csoport lemaradt a gigantikus horvát agrárcsoportról

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Gazdaság

Hoppon maradt Magyarország leggazdagabb embere. 

Versenyben volt a Mészáros-csoport a Fortenova horvát cégcsoport agrárvállalkozásaiért, azonban a vállalatok végül horvát kézben amradnak – írja a Telex. A társaságok a Prodavka érdekeltségébe kerültek: azzal sikerült meggyőzniük a Fortenovát, hogy a magas ár mellett kölcsönös stratégiai partnerséget ígértek a cég megmaradt élelmiszeripari vállalkozásaival.

A korábbi hírek szerint Mészáros Lőrinc vállalata 500 millió eurót (196 milliárd forintot) ajánlott a becslések szerint 350 millió (137 milliárd) érő cégért cserébe. 

 
Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszél a Pro Filii Alapítvány által szervezett egyszülősök és nagycsaládosok üdültetésének sajtónyilvános megnyitóján a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában 2024. június 28-án. 
Fotó: MTI/Filep István
 

A Fortenova azért kényszerült az agrárérdekeltségei értékesítésére, mert adósságokkal küzd. Az is közrejátszott abban, hogy végül egy hazai vevő a befutó, hogy a cégek mintegy 32 ezer hektár állami tulajdonú földön gazdálkodnak, ezért politikailag kockázatos manőver lett volna külföldi kézre játszani a földeket. A lap szerint egyébként Csányi Sándor is próbálkozott, de szintén hoppon maradt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk