Átlag 56,5 millió forintért vettek téglalakást Budapesten az idén

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 23.

Gazdaság

A Duna House saját adatai szerint a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára az év első két hónapjában meghaladta az egymillió forintot a fővárosban.

Egymillió forint fölé emelkedett a téglalakások átlagos négyzetméterára a fővárosban az első két hónapban, állítja a Duna House saját elemzésében. Az árakban nagy volt a szórás, a használt lakások négyzetméterára 558 ezer és 1,3 millió forint között mozgott. 

A fővárosi vásárlók átlagosan 56,5 millió forintot fordítottak használt téglalakásra 2024. első két hónapjának értékesítési adatai alapján. Tavaly a használt téglalakások átlagos négyzetméterára 10 százalékkal 968 ezer forintra nőtt, ez ugrott most egymillió forint fölé. Az ingatlanra fordított összeg átlaga 51,8 millió forintról 57,2 millió forintra emelkedett, míg az átlagos ingatlanméret változatlanul 59 négyzetméter maradt.

A legmegfizethetőbb kerület az idei évben eladott téglalakások adatai alapján a XIX. kerület (558 ezer forint/négyzetméter), míg a legmagasabb (1,3 millió) az I. kerület. Az olcsóbb kerületek közé tartozik a XXIII., a XX. és a XXI., a drágábbakhoz tartozik a XI. és a pesti oldalon a XIII.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk