Nagy Márton is dühbe jött a Spar-ügy miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Belpol

"Kikérjük magunknak ezt a hangnemet, ennek következményei lesznek."

Most épp Nagy Márton gazdasági miniszter ment neki kemény szavakkal az osztrák tulajdonú Sparnak, néhány nappal azután, hogy Lázár János már keménykedett egyet, majd saját minisztériuma adott ki burkolt fenyegetőzés jellegű közleményt.

Mint ismert, bolthálózat azután került a kormányzati támadások kereszttüzébe, hogy annak osztrák vezetője március közepén arról beszélt: a magyar kormány részesedésszerzéssel akarja átvenni a cég tulajdonjogát, valamint a cég nem sokkal korábban be is panaszolta az Orbán-kormányt Brüsszelben az árstop és az ágazati különadók miatt.

 

"Elítélem a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni (...) Múlt héten behívtam a Spar vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott" – idézi Nagy Márton szavait az Index. Nagy egy az új versenyképességi stratégiát meghirdető eseményen beszélt erről. Azt is mondta,

Kikérjük magunknak ezt a hangnemet. Fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek."

A miniszter szerint nincs olyan döntés, hogy megvennék a Spart. 

Bár Lázár néhány napja erről is beszélt, azt mondta, "vegyük meg őket szőröstül-bőröstül".

Arról nem beszélt Nagy Márton, hogy a Spar által nyilvánosságra hozott nyomásgyakorlásnak és NER-es tulajdonszerzési szándékról szóló bejelentésnek milyen konkrét következményei lehetnek. A magyar kiskereskedelemben nem a Spar lenne az első külföldi cég, amelyben megjelenik a NER, hisz', mint arról lapunk is beszámolt, tavaly ősszel a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek vette meg az Auchan 47 százalékát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk