Az EU-ban már nem Magyarországon a legmagasabb az éves infláció

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Gazdaság

Az Eurostat friss statisztikája szerint Csehország 0,3 százalékkel beelőzött.

Novemberben Csehországban már magasabb volt az éves infláció, mint Magyarországon, így hosszú idő után már nem Magyarországon a legnagyobb az éves infláció az EU-ban – írja a Portfolio.hu.

Az Eurostat friss tagállami inflációs statisztikája szerint novemberben nem Magyarországon volt a legnagyobb az éves infláció az EU-ban a harmonizált inflációs mutatók szerint. Novemberben Magyarországon (a tagállamok módszerétől némileg eltérő metódussal mérve) 7,7 százalék volt az éves infláció, miközben Csehországban 8 százalékos éves áremelkedést kalkulált az Eurostat.

Magyarország kereken egy éven át vezette az uniós inflációs rangsort. A portál emlékeztetett, abban, hogy a magyar infláció érdemben mérséklődni tudott, nagy szerepe volt a recessziónak. Az összes EU-tagállam közül a reálgazdaság teljesítménye ugyanis Magyarországon volt az egyik legrosszabb az elmúlt egy évben, ez segített mérsékelni az áremelkedés ütemét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk