Az ukrán mézre már nem vonatkozik a behozatali tilalom

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Gazdaság

Kormányrendelet mondja ki, hogy lekerült a tiltólistáról.

Hétfő este megjelent kormányrendelet mondja ki, hogy az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásáról szóló korábbi rendelet egyik részét felülírják, így

megszűnik a "természetes méz" behozatali tiltása.

A magyar kormány tavaly áprilisban 24 ukrán termékre hirdetett behozatali tilalmat. Majd ősszel meghosszabbította az importtilalmat. A rendelet a szarvasmarha, a búza, a gabonaliszt mellett vonatkozott a mézre is, eddig.

Hogy most miért vették le a listáról épp a mézet, nem tudni, nem adtak róla indoklást.

A 24.hu korábban arról írt, hogy a méz importtilalma a magyar méhészeknek és fogyasztóknak nem hoz hasznot, a mézfeldolgozóknak viszont káros. Az ágazat válságban van ugyan, de azt nem az ukrán, hanem az olcsó és hamisított kínai méz okozza.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk