Azoktól is beszedik a kamarai sarcot, akik szeptembertől nem katáznak

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 5.

Gazdaság

Az iparkamara semmilyen kompenzációt nem ad az exkatásoknak.

Mi a helyzet azokkal a katásokkal, akik szeptember 1-től megszüntették vállalkozásukat, vagyis az iparkamara az év egyharmadában nem képviseli őket, holott egész évre befizették a kamarai tagdíjat? Ezt a kérdést tettük fel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, miután a kata felszámolásában főszerepet játszó Parragh László által vezetett testület levelet küldött a korábbi kata-alanyoknak. Azt írták, ha valaki 10 napon belül nem fizeti be az évi 5000 forintos kamarai tagdíjat, a NAV-nak adják át az ügyet végrehajtásra, és az összeget köztartozásként szedik be. Azok a korábbi katás vállalkozók azonban, akik a jövőben már nem a kisadózók tételes adója szerint adóznak, de március 31-ig befizették a kamarai tagdíjat, gyakorlatilag egész éves tagságukat rendezték, pedig a 2022-es év utolsó harmadában már nem lesznek kamarai tagok.

Kérdésünkre azt a választ kaptuk: semmilyen kompenzációt nem kapnak a volt katás adózók. Ha egy vállalkozás akár egy napot is működött egy évben, be kell fizetnie az 5000 forintot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.