Újabb fürdő esett a rezsiemelés áldozatául

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 6.

Gazdaság

Az érintett gyógyfürdőben az orvosi kezeléseket sem tudják már biztosítani.

Szeptembertől bezárt a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő - mondta Harasztia Attila a település polgármestere a barcsihírek.hu-nak.

A létesítményben nemcsak vendégeket nem tudnak fogadni, de az orvosi kezeléseket is szüneteltetniük kell az emelkedő energiaárak miatt. 

A fürdő üzemeltetésével egyébként már korábban is akadtak gondok, a falu ugyanis nem tudja fenntartani bevételeiből a fürdőt, többször írtak ki üzemeltetésre és értékesítésre pályázatot. Jelenleg elbírálás előtti szakaszban vannak egy újabb üzemeltetési pályázat kapcsán. A polgármester korábban már úgy nyilatkozott, hogy a megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek az értékesítés idejére. Az augusztusban megjelent nyilvános felhívás értelmében az önkormányzat részben, vagy egészben értékesítené a fürdőt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk