Budapesten tesz bejelentést a Ryanair vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Gazdaság

Folytatódhat az extraprofitadó miatti huzavona a légitársaság és a magyar kormány között.

Kedden Budapestre jön Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, és sajtótájékoztatót tart majd – tudta meg a Világgazdaság.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen természetű bejelentésről lesz szó, ám a lap emlékeztet rá, hogy a Ryanair vezére a héten már tartott egy sajtótájékoztatón Brüsszelben, ahol közölte, hogy a légitársaság legalább jövő márciusig kivonja gépeit a brüsszeli Zaventem repülőtérről a repülőtéri díjak tervezett emelése és a repülési adó bevezetése miatt.

O’Leary ekkor hozzátette, hogy a repülőtéri díjak 300-400 százalékkal magasabbak Zaventemben, mint Charleroi-ban, a másik közeli repülőtéren. Azt mondta, a Ryanair nem tér vissza Zaventembe, amíg a repülőtér nem csökkenti a díjakat és nem törlik el az „őrült és diszkriminatív” repülési adót – ami azt jelenti, hogy a légitársaság legalább tavaszig több száz járatát fogja megszüntetni. Korábban a Ryanair Athénban is hasonló lépést jelentett be.

Ahogy azt mi is megírtuk, a Ryanair a nyáron 300 milliós bírságot kapott Magyarországon az extraprofitadó utasokra való áthárítása miatt, amire válaszul a légitársaság nyolc budapesti járatát állította le.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk