Itt az extraprofitadó hatása: nyolc budapesti járatát is megszünteti a Ryanair

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Gazdaság

Megérkezett a Ryanair reakciója az extraprofitadóra. 

Az Okosutas.hu oldal vette észre, hogy nyolc budapesti járatát is megszünteti a Ryanair, nyolc desztináció ugyanis kikerült a menetrendből, a téli menetrendváltástól kezdve nem lehet Budapestről ide utazni.

A nyolc város a következő:

Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga, Torino.

Az oldal hozzáteszi, vannak olyan útvonalak (például Rimini), amelyeket az eredeti terv szerint is leállítottak volna télre, ez a nyolc város azonban olyan, ahova régóta árulják a jegyeket és most döntöttek arról, hogy mégse fognak oda járatot indítani a télen. 

A lap hozzáteszi, hogy a döntés így szinte biztosan az extraprofitadó hatására született meg: Michael O'Leary vezérigazgató korábban jelezte is, hogy az extraprofitadónak az lesz a hatása, hogy a cég kevesebb járatot tervez indítani Magyarországra, bár júniusban azt még nem tartotta valószínűnek, hogy desztinációkat szüntetnek meg, csak hogy ritkítani fogják a járatokat. 

A Ryanair korábban egyébként azt is bejelentette, hogy az utasokra hárítja az extraprofitadót, O'Leary pedig többször is idiótának nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert. A magyar kormány viszont nekiment a légitársaságnak az áthárítás miatt, hétfőn 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki a cégre, amely azonban közölte, hogy ha kell, az uniós bíróságokig is elmegy az igazáért

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk