Még szeptemberben újraindul a MOL százhalombattai finomítója

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Gazdaság

Július végén kellett leállítani halaszthatatlan karbantartási munkák miatt.

Egy lakossági levélből derült ki, hogy  szeptember 18-án indul újra a Mol Dunai Finomítója - írja a hvg.hu.

Az Ercsi város honlapjára felkerült tájékoztató levél szerint a az újraindításhoz 2-3 napra van szükség. A levélben felhívják a környék lakosságának a figyelmét, hogy a munkálatok zajhatással, látványos fáklyázással, valamint kellemetlen szaghatással járhatnak. 

A karbantartási munkálatokat eredetileg tavaszra tervezték, de azt a Magyarországon bevezetett hatósági ár által is generált kiemelkedő üzemanyagigény miatt elhalasztották. Tovább azonban már nem lehetett halogatni a dolgot: a biztonságos üzemeltetés miatt halaszthatatlan a finomító leállítása és karbantartása, erről még júliusban beszélt Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója.

A leaállásról akkor azt mondta, hogy Magyarország egyik legösszetettebb ipari műszaki vizsgája lesz, amellyel a Mol hosszú távon biztosítja a hazai ellátásbiztonságot. A karbantartás költségvetését elmondása szerint mintegy nyolcmilliárd forintra tervezték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk