Ebben a szezonban már másodjára emel árat a Dagály fürdő

  • narancs.hu
  • 2024. július 30.

Gazdaság

Éves szinten már több mint 35 százalékkal drágultak a Dagály jegyárai, pedig nincs is akkora infláció. 

Az állami fenntartású Dagály fürdőben augusztus 1-től nagyjából 15 százalékkal emelkednek a belépők és a szolgáltatások árai – szúrta ki a Portfolio, amely arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyógy- és strandfürdőként, valamint uszodaként is üzemelő központ a szezon elején egyszer már emelt árat idén.

Mint írják, a fürdő a szezon kezdetekor, május 1-én már megemelte az árait, akkor a tavalyi szezonhoz képest 20 százalékos emelés történt. (A felnőtt belépő 2023 júniusában hétköznap még 2900, hétvégén 3400 forintba került a Dagályban, idén május 1-től 3800, illetve 4100 forintba.)  

A fürdő ezután július közepént tette közzé a Facebookon és a honlapján az új, augusztus 1-étől érvényes árlistáját, amely alapján a nyár utolsó hónapjától további 15 százalékkal emelkednek a belépők és a szolgáltatások árai. (Egy felnőtt belépő hétköznap már 4350, hétvégén 4700 forintba fog kerülni.) 

A Dagályban éves szinten így 35 százalék feletti az áremelés,

amely a tavaly még valóban kétszámjegyű, idén viszont 4 százalék környékére szelídült infláció mellett nem tűnik indokoltnak. A Dagály fürdő üzemeltetője, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. nem reagált a lap kérdéseire.

Budapesten a legtöbb strandot a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. működteti, hozzájuk tartozik például a Széchenyi, a Gellért, a Lukács, valamint a Palatinus strand is. A lap megkeresésére azt írták, hogy áraik a nyári szezonig változatlanok voltak, de június 15-től átlagosan 10-13 százalékos áremelés történt a tavaly nyári díjakhoz képest.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk