Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét

  • narancs.hu
  • 2022. április 30.

Gazdaság

Az indoklás szerint a lap veszteséges működése miatt van erre szükség, a leépítés 15 főt érint.

A 168 Óra hetilap teljes szerkesztőségétől megválnak – tudta meg a Media1. A leépítés 15 főt érint, akikkel a jövő héten közlik a hírt. 

Milkovics Pál, a lapot kiadó Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója anyagi okokkal indokolta a Media1 megkeresésére a szerkesztőség elbocsátását, mint mondta, a 168 Óra már régóta veszteséget termelt, ilyen költségszinten a lap működése nem fenntartható, ezért költségoptimalizálásra van szükség. Azt ígérik, az újság a jövőben is meg fog jelenni, csak a cikkeket már nem egy állandó szerkesztőségi gárda fogja előállítani, hanem külsős szerzőktől rendelik meg az írásokat. 

Makai József, a 168 Óra főszerkesztője az egyetlen, akit nem bocsátottak el; ő magától mondott fel, mert nem értett egyet a tervezett működési konstrukcióval. A leépítés nem érinti a lap online felületén dolgozó kollégákat, ott megmarad az állandó, belsős szerkesztőség. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk