Nem igaz, hogy az oroszok olcsóbban adják a gázt

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Gazdaság

A Népszava a KSH friss adatai alapján számolta ki, hogy mennyit is fizethet a kormány az oroszoknak. 

Nem hogy kevesebbet, februárban egyazon időszak piaci szintjénél még 30 százalékkal többet is kértek tőlünk a fűtőanyagért az oroszok – írja a Népszava a KSH friss kimutatása alapján. 

A KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján a lap azt írja, februárban is szinte pontosan a két hónappal korábbi tőzsdei, amúgy rekorszintű árat fizette a magyar állam az orosz gázért.

Eszerint a lakossági gáz beszerzésével foglalkozó, állami MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért. Két hónappal korábban, vagyis decemberben az Európában irányadó, Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde átlagára pedig 1175 dollárra rúgott. A Népszava szerint ez azt mutatja, hogy

az oroszok két hónapos csúszással, de teljes egészében bevasalják rajtunk a tőzsdei gázárat.

A lap számításai szerint az elmúlt négy év átlagában az oroszok 6,6 százalékkal még meg is fejelték a két hónappal korábbi tőzsdei szintet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk