Schmidt Máriának 2,1 milliárd, Ungár Péternek 530 millió forint üti a markát

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Gazdaság

Ennyi jut nekik a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. 5 milliárdos osztalékából.

2,1 milliárd forintot kap a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) 5 milliárd forintos osztalékából a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária, fia pedig, az LMP-s Ungár Péter 530 millió forinttal gazdagodik - írja az Mfor.hu.

A BIF Nyrt. pénteki közgyűlése jóváhagyta az igazgatóság által javasolt 5 milliárdos osztalék mértékét, a vállalatnak 8,17 milliárdos mérleg szerinti eredménye volt.

A cég főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., ami 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van. A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?