Elküldték a Momentum elnökének apját a Betétbiztosítási Alap éléről

  • narancs.hu
  • 2018. január 9.

Gazdaság

Idősebb Fekete-Győr András idő előtt távozott, és állítólag nem önszántából.

Január 1-jével Kómár András váltotta Fekete-Győr Andrást az Országos Betétbiztosítási Alap ügyvezető igazgatói pozíciójában. A Momentum elnökének apja 2010-től vezette az intézményt, de már 1993-tól igazgatóhelyettesként dolgozott.

A 444 szerint Fekete-Győr kinevezése eredetileg 2020-ig, a nyugdíjkorhatár eléréséig szólt volna. Az Index szerint a hirtelen váltás nem Fekete-Győr saját akaratából történt.

Az ifjabb Fekete-Győr

Az ifjabb Fekete-Győr

Fotó: Mónus Márton / MTI

A Momentum elnöke a 444-nek azt mondta, a váltás hátteréről nem szeretne nyilatkozni, arról szerinte a Magyar Nemzeti Bankot kell kérdezni. Az igazgató személyéről döntő OBA-igazgatótanácsnak az MNB egyik alelnöke mellett az NGM államtitkára is a tagja, mellettük a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség két delegáltja szólhatott bele a döntésbe.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?