Felvásárolják Zala és Somogy megyét a külföldiek

  • narancs.hu
  • 2024. május 18.

Gazdaság

Zalában minden ötödik lakásvásárló külföldi. 

Újabb csúcsra ért a külföldi lakásvásárlók aránya Zala megyében 2023 negyedik negyedévében – írja a Telex az MNB lakáspiaci jelentése nyomán. Ez alapján Zalában több mint minden ötödik lakásvásárló, egészen pontosan a vevők 21,1 százaléka volt külföldi állampolgár.

Somogyban és a pesti belső kerületekben a tavalyi negyedik negyedévben éppen csökkent a külföldi vásárlók aránya. Zalában, Somogyban és Pest belső részén ez 2022 nyara óta 20 százalék körül alakul. Országos szinten évek óta 5-6 százalék között van a külföldi lakásvásárlók aránya.

Az MNB elemzése kitér arra, hogy a külföldi vásárlók is hozzátesznek valamennyit a magyarországi lakásdráguláshoz, de nem annyit, mint a spekulatív célú lakásvásárlások, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk