Legalább 273 millió forinttal segítették állami cégek Rogán Cecíliáék sportrendezvényeit

  • narancs.hu
  • 2019. július 23.

Gazdaság

További százmilliós tételekről nincs nyilvános információ.

Többek közt az MVM, az Antenna Hungária és a Szerencsejáték Zrt. is támogatta Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégének sportrendezvényeit , méghozzá nem is jelentéktelen összeggel– derül ki a  K-Monitor cikkéből.

A portál által benyújtott adatigénylés nyomán összesített kimutatás szerint a Nakama & Partners sportrendezvényeire eddig legalább 273 millió forint szponzoráció érkezett állami tulajdonú cégektől. De a portál arról is ír, hogy további százmilliós nagyságrendben létezhetnek eddig ismeretlen szerződések.

Külön érdekesség a történetben, hogy a  szponzorációs döntéseket éppen a Rogán Antal felügyelte Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.

Rogán Antal erről korábban azt nyilatkozta:

„míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az.”

Rogánt a felesége szárnyaló üzleti sikereiről kérdezték

És Rogán Cecília miniszterként dolgozó férje megmondta a tutit. A hvg.hu megkérdezte Rogán Antal propagandaminisztert, mi a véleménye arról, hogy állami cégek támogatják a felesége cégéhez köthető sportrendezvényeket. És a miniszter úr válasza: "Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat - mindig is támogatott - nincs semmi különös."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?