Leszáll a 2Rule, bezártak a fióktelepek

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Gazdaság

Mészáros Lőrinc sportszergyártó cégének webshopja sem működik.

Az Átlátszó szerint gond lehet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó sportszerforgalmazó cégnél, mert a Magyar Sportmárka Zrt. a közelmúltban bezárta mindkét fióktelepét, és webshopja sem működik.

A Mészáros Csoport ezt a hírt megerősítette, részleteket azonban nem közölt.

A Magyar Sportmárka Zrt. nevéhez fűződik a 2Rule márka, amely eredeti magyar lelemény: a 'to rule' angolul azt jelenti, 'uralkodni', a szónak kiejtve magyar jelentése is van: turul.

A cikk szerint a zrt. székhelye eredetileg Herceghalmon volt, de áttették idén februárban Budapestre, az Andrássy út 59. alatti Mészáros-központba. A két megszüntetett fióktelep is Budapesten volt, a Váci út 80. és a Ferihegyi út 280. alatt, ezeket 2019-ben nyitották meg. 

 

 

 

Az Átlátszó kérdéseire a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága azt írta, valóban megszűnt az iroda és a bemutatóterem. A termékeiket értékesítési menedzserek értékesítik, a lakossági eladás szünetel, a cég partnerei főleg nagyvállalatok és sportegyesületek. Érdemben nem válaszolt a cég arra a kérdésre, miért volt szükség a fióktelepek bezárására és a lakossági értékesítés szüneteltetésére. Mivel a 2023-ra vonatkozó pénzügyi beszámolók még nem nyilvánosak, nem lehet megállapítani, anyagi okai vannak-e a döntésnek.

A zrt. 2018-ban nettó 168 milliós forgalmat bonyolított le, 2022-ben már 807 milliós bevételt realizált, és a profit majdnem elérte a 200 milliót. A 2Rule alapításának évében három NB I-es labdarúgócsapat is ilyen mezt választott. A ruhák közül 2019-ben akadt, amelyet Magyarországon gyártottak, de Kínában, Törökországban és Bangladesben is készültek 2Rule-mezek.

Tavaly nyáron a Mészáros Csoport Pro Filii alapítványa közel 70 ezer 2Rule-terméket ajándékozott el, 200 millió forint értékben. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk