Kormány: Csökkentsék áraikat önként a benzinkutak!

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Gazdaság

Ha nem csökkentik, jönnek a „kemény eszközök”.

A kormány azt várja az üzemanyag-kereskedőktől, hogy önként igazítsák áraikat a régiós átlaghoz – derült ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján, amelyről a hvg.hu tudósított.

A kormány főleg a 95-ös benzin és a gázolaj árát szeretné a régiós átlagon látni. A benzin ára péntektől 647 forintra, a gázolajé 633-ra csökken, de ez még mindig nem elég, mert a gázolajat 10 forinttal, a benzint 27 forinttal drágábban adják a hazai kutakon, mint a régióban. (A referenciaértéket a KSH teszi közzé péntekenként.)

Nagy úgy fogalmazott, a kormány „időt ad” kérése teljesítésére az üzemanyag-kereskedőknek. Két hét múlva ismét megvizsgálja a helyzetet, és ha az árak nem változnak megfelelően, „kemény eszközökkel be fog avatkozni”.

Korábban Lantos Csaba energiaügyi miniszter azt mondta, a kormánynak döntenie kell arról, hogy indokolt-e beavatkozni a piaci folyamatokba most, hogy a régiós átlaghoz képest a magyar kutakon 10-20 forinttal drágább az üzemanyag.  Ha szükség is lesz árplafonra, az „dinamikus” lesz, vagyis a régiós átlag mozgását fogja követni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk