Márciustól 14,5 százalékkal többet fizetnek a Telekom ügyfelei

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Gazdaság

Az áremelésre az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése miatt van szükség. 

2023. március 1-től 14,5 százalékos inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a Magyar Telekom – írja a hvg.hu a vállalat közleménye nyomán. A cég szerint az áremelésre az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése miatt van szükség.

A Telekom ügyfelei a 2022 júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról. Az erről szóló rendelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak, írja a hvg.hu. 

A vállalat közleménye szerint az áremelést a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 90 napon belül hajtja végre az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havi díjainak díjkorrekcióját, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk