Irányt váltott az üzemanyag-turizmus, már a magyarok járnak tankolni Szlovákiába

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Gazdaság

Természetesen a benzinárstop megszűnése miatt.

Nemrég még a Szlovákiában élők lépték át a déli határt, hogy olcsóbban tankolhassanak, most úgy néz ki, fordult a kocka, és egyre több magyar rendszámú autó jelenik meg a szlovák oldalon található benzinkutakon – írja az Infostart.hu.

A benzinkutasok szerint megszaporodtak a magyar rendszámú gépjárművek a határ melletti töltőállomásokon, mivel – a benzinárstop eltörlése óta – Szlovákiában jelenleg olcsóbb a tankolás, mint Magyarországon. Lucia Ficzová, a RealK vállalat marketingmenedzsere szerint Párkány térségében

a magyar autósok akár 30 százalékot is megspórolhatnak, ha szlovák kúton tankolnak.

A Markíza televízió stábja Közép-Szlovákiában is érdeklődött az üzemanyag-turizmus iránt, és az egyik gömöri faluban találtak is a benzinkúton Magyarországról érkezőket, akik elmondták, hogy literenként 60 forint a különbség. Egy 50 literes tankolás esetén ez mintegy 7,50 eurós, vagyis közel 3000 forintos eltérést jelent.

Persze nem csak a szlovák határnál élénkült meg a forgalom az elmúlt időszakban. A Blikk szerint a határmenti Kübekháza „szinte minden autósa átjár a román oldalra, ha kiürül a tank”, mivel a Mol romániai kútján körülbelül 120 forinttal olcsóbb az üzemanyag, mint idehaza.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk