Minden ötödik üzlet üresen áll a Nagykörúton

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Gazdaság

Sok bolt csak mostanában zárhatott be, a berendezések még helyiségen belül vannak. 

A Nagykörút Borásos tér és Jászai Mari tér között szakaszán 662 boltból 129 üresen áll, ami azt jelenti, hogy minden ötödik üzlethelyiség kiadó – írja a G7. (A gyűjtésükbe csak azokat az üzleteket vizsgálták, amelyeknek közvetlen portálja van a körútra, vagyis azokat nem vették számításba, amelyeknek a címe az Oktogonon vagy a Nyugati téren van). 

Sok üzletet csak nemrég zártak be, a berendezések több esetben még a helyiségen belül vannak. Ez azért lehet a gazdasági portál szerint mert az inflációs hullám keresletcsökkentő hatása még csak nemrég vált általánossá, a legnehezebb időszak így még hátra lehet. Az éttermekből, italt áruló és élelmiszerboltokból működik a legtöbb, fodrászatból és pénzváltóból pedig több van, mint ruha- vagy cipőboltból. Könyvet mindössesen hat helyen árusítanak jelenleg. 

A G7 szerint a Nagykörút vizsgált szakaszának a még viszonylag barátságos, élhetőbb része a Teréz körút Oktogon körüli része, illetve a Szent István körút Jászai Mari térhez közeli része. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk