Nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek nem jár kedvezményes állami üdültetés
VargaMihaly_top_story_lead.jpg

Nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek nem jár kedvezményes állami üdültetés

  • narancs.hu
  • 2019. június 11.

Gazdaság

A kormány megvonta a támogatást, mostantól csak a szegény gyerekeknek szól az állami Erzsébet-program. Könnyen lehet, hogy nekik se sokáig.

Kimaradhatnak a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők 2020-tól az Erzsébet-programból, derül ki egy salátatörvényből – írja a Napi.hu.

A szociális üdültetés célja eddig az volt, hogy csökkentse azon rászorulók számát, akik nem tudnak saját erőből nyaralni menni. A 2012-ben indított Erzsébet-program elsősorban családosok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenését támogatta.

Eddig. A most benyújtott törvény azonban kiveszi a szövegből a szociálisan rászoruló kifejezést és már csak a gyerekek üdültetése és étkezése marad benne.

A lap azt írja, tavaly 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociálisan üdülni a program keretein belül.

Mivel megszűnt az Erzsébet-utalvány, így nincs bevétele a programnak.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.