Parragh László szerint a kormány már a jövő héten újragondolhatja a bérátvállalást

  • narancs.hu
  • 2020.04.17 20:04

Gazdaság

Több segítséget szeretne az Iparkamara elnöke.

18 oldalas szakmai anyagban véleményezte a kormány gazdaságvédelmi akciótervét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Parragh László kamarai elnök az Indexnek azt mondta, folyamatos tárgyalásban vannak az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, és elképzelhetőnek tartja, hogy a kormány már a jövő héten bejelent egy új stratégiát.

Eddig a munkaadói járulékok és a KATA bizonyos szektorokra korlátozódó elengedése mellett egy bérátvállalási programot jelentett be a kormány: ez azonban csak azokra a cégekre vonatkozik, amelyek a megrendelések 15-50 százalékos visszaesése miatt részmunkaidőben foglalkoztatják a munkavállalóikat, és a kieső bér 70 százalékát állja az állam, havi 75 ezer forintos határig.

At MKIK egyebek mellett azt szeretné, ha gazdaságvédelmi lépések minden szektorra vonatkoznának, és ha azoknak a cégeknek is segítene az állam, amelyeknél a bevételkiesés meghaladja az 50 százalékot.

Neked ajánljuk

Ne zavarjanak, lázadok

  • SzSz

A címbeli Frank a másfél órás játékidő alatt háromszor lép színpadra, valójában énekelni azonban csak egyszer halljuk – már ez is jelzi, hogy ez nem egy szennyhullámot tematizáló punkmozi.

Halál a tengeralattjárón

  • Bacsadi Zsófia

Tobias Lindholm rendhagyó krimije minden, ami az épp aranykorát élő true crime és skandináv noir nem. A nézők nem bírják megunni a gyilkosok tragikus gyerekkorát, aberrált szexuális szokásait és sötét karizmáját, a dilettáns pszichologizálást és persze a véres részleteket.

Kérem a következőt!

  • Nagy István

Ha valaki a ’w’, a ’h’ és az ’o’ betűket látja közvetlenül egymás mellé írva, az mostanság valószínűleg sokkal hamarabb asszociál az Egészségügyi Világszervezetre (WHO), mint a hatvanas–hetvenes évek egyik legjelentősebb zenekarára, a mai napig is létező The Who-ra. Monolitikus lemezük, a Who’s Next nemrég volt 50 éves, ami jó indok egy kis visszatekintésre. A Who mifelénk soha nem lett igazán kultikus együttes, ezért nem csak az album, a zenekar történetét is érdemes feleleveníteni.