Rekordmértékű a kórházak adósságnövekedése

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 28., 20:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez nem a baj jele.

A szokásos mérték közel duplájával, hatmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága csak áprilisban. Így pedig összesen már több mint 32 milliárd forint a végösszeg – írja a HírTv honlapja.

Az Orvostechnikai Szövetség szerint így a műtétekhez fontos eszközöket nem tudnak kifizetni a kórházak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a rekordméretű adósságnövekedés nem a baj jele. Szerinte a kórházak finanszírozásában egyre jobb a helyzet.

„A kormány 130 milliárdos adóssággal vette át a kórházakat, most van 27 milliárdos adósság, a helyzet tehát nem rosszabb. Nyilván Kásler miniszter úr át fogja tekinteni a kórházak finanszírozásának a költségvetését, és ennek megfelelő javaslatot fog tenni a jövő évi költségvetésre – közölte Gulyás Gergely.

Az orvostechnikai szövetség szerint a megoldás az lehetne, ha előre odaadná a kormány azt a pénzt, ami a kórházak működéséhez szükséges.

A kórházak korábbi adósságkonszolidációjáról, illetve arról, hogy a tartozások az egészségügy hatékonytalan struktúrája miatt idővel ismét felhalmozódnak, itt olvashat:

Végtelenítve

Hiába az eddigi, összességében 200 milliárdon felüli adósságcsökkentés és konszolidáció, a kórházak adósságállománya strukturális hibák miatt újra és újra fölhalmozódik. A rendszer átalakításra szorul, amire szakértők szerint pénz is volna. Csak hát...

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 28., 20:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. május 29., kedd 17:03
    Szuperkórház.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs