Remek videóban magyarázzák el, hogyan nyúlja le Matolcsy György a pénzed

  • narancs.hu
  • 2017. július 8.

Gazdaság

Polt Péter országában nyugodtan teheti.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott alapítványi világgal mi is sokszor foglalkoztunk (többek között itt, itt és itt is olvashat a történésekről), most pedig a Transparency International Magyarország készített rövid, de velős videót arról, hogy miként is működnek ezek az alapítványok, amelyekről az egyszerűséget (simplicity!) szívesen hangsúlyozó jegybankelnök képes azt állítani, hogy tőle függetlenül működnek, és az ide vándorló pénzek elveszítik közvagyon jellegüket.

via GIPHY

A Narancs és a Transparency korábban közadatpert indított, hogy az alapítványok hozzák nyilvánosságra kiadásaikat, majd a bíróság is erre kötelezte őket. A TI arról is beszámol a videóban, hogy hiába tettek ügyészségi feljelentést azért, mert szerintük az MNB az alapítványokon keresztül ellopta a nemzeti vagyon egy részét, a normálisan működő országokban elvileg független szervezet nem csinált semmi.

MNB Alapítványok - lenyúlt közpénzek

Megnyert ügyek: esetek, amiket titkoltak volna, de a Transparency International Magyarország kiperelte. - 1. rész *** Ha szeretnéd, hogy még több pert nyerjünk, támogass minket! www.transparency.hu ***

Figyelmébe ajánljuk