Több hektáron ég az Alföldön a gabona

  • narancs.hu
  • 2022. június 20.

Gazdaság

Lábon álló gabona kapott lángra a kánikulában.

Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékben hétfőn több hektáron gyulladt ki a gabona – számolt be róla az MTI. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: Martfű külterületén 15 hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló.

A tűz betört a közeli zártkertekbe is, ahol egy 10 négyzetméteres melléképületet teljes egészében elpusztítottak a lángok, illetve felrobbant egy gázpalack is, de személyi sérülés nem történt. A tűzoltók megfékezték a lángokat – közölte Németh Ádám. Szintén több hektáron ég a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén.

A lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet.

A 4-es kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz. Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a föltámadó szél – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk