Több mint egymilliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség a járványügyi szabályok megszegőire

  • narancs.hu
  • 2020. június 5.

Gazdaság

Két hónap alatt 30 ezer ember kapott bírságot.

Lukács László jobbikos képviselő tette fel a kérdést a Belügyminisztériumnak arról, hogy a rendőrség 2020. márciusa és május 15-e között hányszor szabott és mekkora összegben szabott ki bírságot a járványügyi szabályok megsértése miatt.

Pintér Sándor válaszából kiderült, hogy a kérdéses időszakban 30 049 ember kapott bírságot, 1 173 118 000 forint összegben a veszélyhelyzet alatt elkövetett szabálysértések, illetve a fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása miatt.

A Népszava korábban megkereste a kérdéssel az Országos Rendőr-főkapitányságot is, de ők nem tudták megmondani hogy mekkora összegű bírságot szabtak ki a kijárási korlátozások megsértése miatt, sőt, azt sem, hogy a befizetett összegek hova kerülnek.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.