Végül minden a helyére kerül: Mészárosnál landolt az egész Simicska-birodalom

  • narancs.hu
  • 2019. február 23.

Gazdaság

Csak idő kérdése volt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteki bejelentése szerint Mészáros Lőrinc öt anyavállalat felett szerzett irányítást, ezzel pedig Simicska Lajos korábbi cégei visszakerültek a Fidesz közelébe – írta meg a 444.hu.

A Válasz Online szúrta ki a hivatal döntését, amelynek értelmében Mészáros közvetlen egyedüli irányítást szerzett a ProRáta Holding Zrt., a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt., az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., a Mundus Invest Vagyonkezelő Zrt., valamint a Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt. felett.

A lap szerint eddig összesen 15 cég kötött ki a vállalkozónál, mivel azonban a mostaniak esetében anyavállalatokról beszélhetünk, ezért a maradék 37 érdekeltség is hozzá került.

Még hogy Nyerges Zsolt? Ugyan már, ő csak a hordár, de kihez kerül valójában a Simicska-vagyon?

Eltalálták. Bár szerdán tele volt a sajtó azzal, hogy Simicska Lajos eladja Nyerges Zsoltnak cégbirodalmát. „Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit.

Figyelmébe ajánljuk