Veszteséget termel a turai kastély, elbocsátja a dolgozók egy részét Tiborcz István

  • narancs.hu
  • 2024. október 9.

Gazdaság

Átalakítják a működést, pedig milliárdos adókedvezményeket kaptak.

Az ötcsillagos turai kastélyszálló folyamatosan veszteséget termelt, így a BDPST Zrt. átalakítja a profilját – írja a 24.hu.Ennek részeként az alkalmazottak egy részének is búcsút intettek az elmúlt hetekben.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a Botaniq Hotel kastélyszállót nem zárják be, de „a privát bérlések és az egyedi rendezvények iránt jelentősen megnövekedett igényekre” reagálva a klasszikus hotelszerű működés helyett a csoportos szálláshely-szolgáltatásra, valamint a rendezvények kiszolgálására állnak át.

Korábban megesett, hogy Justin Bieber vette ki a kastélyt egy nagyobb bulira, és a TV2 is forgatott itt reality műsort.

November 1-jén minden szállóvendégnek el kell hagynia a hotelt, pedig ez Tiborcz hotelportfoliójának díszdarabja. Ide tartozik még az Andrássy Kúria és Spa, a Verno House, valamint a Flava étterem, és eddig Turán is működtettek egy Michelin Guide ajánlással bíró fine dining éttermet.

A BDPST leánycége, az üzemeltetést végző TRA Real Estate Ingatlanhasznosító Kft. bevételei folyamatosan csökkentek, 2021-ben még 1,2 milliárdos forgalmat tudtak elkönyvelni, a tavalyi üzleti évben már csak 761 milliós volt a forgalom az Opten szerint. Közben a kölcsönállomány miatt tavaly már túllépték a 8 milliárdot a kötelezettségei. Pedig Tiborcz jelentős adókedvezményeket kapott a módosított tao-törvény miatt, amely lehetővé tette, hogy a műemlékek felújításával zajló beruházásoknál a cégek a beruházási érték kétszeresével csökkenthessék az adóalapjukat. A TRA négy év alatt 8,3 milliárd forintos adókedvezményt adott át Tiborczék központi cégének.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Több száz millió forintba került Vácnak az árvízi védekezés, pedig volt lehetősége, hogy mobilgátat építsen

Az előző, fideszes városvezetés ideje alatt elindult a mobilgátfejlesztés, 2,2 milliárd forintos támogatási szerződést kötöttek a kormánnyal, de végül a projekt meghiúsult, ráadásul több mint 70 millió forintot vissza is kellett fizetni. Szeptemberben óriási erőfeszítések és nem kevés pénz árán sikerült csak a védekezést megoldani.