Világszterte hódít a sajátmárkás termék, a főzés és az otthoni szórakozás

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 8.

Gazdaság

Az EY kutatása szerint világszerte megütötte az embereket az infláció.

Világszerte megterheli a háztartások költségvetését a tartós infláció, ami kihat a vásárlási szokásokra is, derül ki az EY 30 ország több mint 23 ezer fogyasztójának megkérdezésével készült kutatásából. 

 A megkérdezettek 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy aggódik a pénzügyi, anyagi helyzete miatt, emellett 72 százalék mondta, hogy árérzékenyebbé vált, különösen az élelmiszerek és más alapvető árucikkek esetében. Háttérbe szorul az ételrendelés, inkább otthon főznek az emberek, de kevesebb jut divatcikkekre, szépségápolásra, valamint szórakoztató elektronikára is. Tipikus program lett az eljárogatás helyett, hogy áthívják a barátokat, ismerősöket. 

 Az emelkedő költségek hatására a fogyasztók közel egyharmada már a saját márkás termékeket részesíti előnyben, és többségük szerint ezek ugyanúgy megfelelnek az igényeiknek a kutatás szerint. Sőt, több mint harmaduk nem is tervezi, hogy visszatér a korábban preferált prémium termékekhez. A kiskereskedelmi láncok igyekeznek ezt  trendet meglovagolni, ami a prémium cikkek forgalmazói  számára rendkívül kellemetlen hír. 

 A saját márkás termékek iránti lelkesedés nem csupán a közepes és alacsonyabb jövedelmű rétegeket jellemzi - írja a közlemény. A tehetősebb fogyasztók is ilyen árucikkeket vásárolnának a jövőben, és ezt minden kategóriában fontolóra veszik, beleértve a friss élelmiszereket, az otthoni és háztartási termékeket, a csomagolt élelmiszereket, a ruházatot, cipőket és kiegészítőket, a testápolási, valamint a szépségápolási és kozmetikai cikkeket is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

An American Hero

  • - ts -

Az idén kicsit megbicsaklott Bruce Spring­steen és az E Street Band nagyszabású világ körüli turnéja; pont a hozzánk legközelebb eső szakasz esett ki, elmaradt másik három mellett a prágai koncert is. 2025 júniusában térnek majd vissza, hogy pótolják a koncerteket.

A big band mint titkos társaság

A neves fiatal zenekarvezetők közül Darcy James Argue-t érte az a megtiszteltetés, hogy a hr-Bigband, vagyis a Frankfurtban működő tartományi rádiós nagyzenekar rezidens zeneszerzője legyen. (Ez az a német együttes, amelynek Tony Lakatos volt az egyik szaxofonos szólistája 1993 és 2020 között.)