Helyreigazítás

  • 2016. március 31.

Helyreigazítás

Budapest Főváros Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága (továbbiakban: a Bizottság) és dr. Láng Zsolt bizottsági elnök helyreigazítási kérelemmel fordultak lapunkhoz, melynek az alábbiakban helyt adunk.

A főváros megfúrta a könyvhetet című cikkünk azon állítása, miszerint „Nemkívánatos az Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, így határozott a Láng Zsolt II. kerületi és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármesterek által vezetett Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság” nem felel meg a valóságnak. A valóság ezzel szemben az, hogy nem született ilyen hivatalos döntés vagy határozat.

Pár sorral lejjebb egyébként maga a cikk is úgy fogalmaz, hogy egy „tervezett döntésről” volt szó, amelyről a Bizottság szóban, nem hivatalos formában értesítette a könyvhetet szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökét. A témáról szóló következő, néhány órával később megjelent cikkünkben a fent idézett hamis tényállítást korrigáltuk.

Ha valaki ki is akarta túrni a könyvhetet a Vörösmarty térről, azóta visszakozni volt kénytelen, miután cikkünk nyomán kirobbant a felháborodás. A könyvhét marad a téren.

Figyelmébe ajánljuk