A fideszes Voldemortnak a NAV felett is van hatalma

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 5.

Hírnarancs

A pályázati pénzlenyúlás lassan hungarikummá válik, Csányinak nem akar dolgozni senki és újabb fejlemények a Liget-ügyben.
Mengyi és Mengyi

Mengyi és Mengyi

Fotó: MTI

A 168 Óra lehallgatási jegyzőkönyvek és tanúvallomások alapján közölt tegnap cikket arról, hogy Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő – akit a vallomások szerint Voldemort Nagyúrnak kellett szólítani – enyhén szólva érintett lehet egy uniós pénzeket lenyúló projektben. Az eddig megszólaló gyanúsítottak szerint Mengyi az eredeti terv alapján a pályázati összeg feléért intézte volna el egy országos szociális szövetkezeti hálózatnak, hogy elnyerjék a pályázati pénzt, menetközben azonban már a végösszeg kilencven százalékát követelte magának. „A lelkiismeretem tiszta, készséggel állok minden vizsgálat elé. Ha a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi, kérni fogom a parlamentet, hogy a mentelmi jogomat függessze fel" – idézi Mengyi vádakkal kapcsolatos reakcióját a nol.hu. Az ügy pikantériája, hogy a 168 óra forrásai szerint a NAV vezetője, Tállai András is benne volt a bizniszben, aki természetesen mindent tagad. Csak aztán nehogy Azkaban (a Harry Potter regények börtöne) legyen a vége.

Titkos milliárd

Schmidt Mária egymilliárd forinttal dobta meg Szijjártó minisztériumát ötvenhatos programok rendezése céljából, akik természetesen mélyen hallgatnak arról, hogy mire fogják költeni ezt a magas összeget. A nol.hu szerette volna megtudni, hogy mi az a zseniális programsorozat, amire egymilliárd forint kell, a tárca azonban megköszönve az érdeklődést közölte az újságírókkal, hogy majd lesznek szívesek közérdekű adatigényléssel élni és akkor 15 nap múlva majd kitalálják, hogy mit válaszoljanak.

Senki nem akar Csányinak dolgozni

Pedig szépen megfizetné őket, hiszen havi nettó 250 ezer forintot is megkereshetnek azok a vágóhídi dolgozók, akik a Csányi érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt. mohácsi daraboló üzemébe menne munkaerőnek. – írja a napi.hu A mohácsi vágóhídon szeptemberben indulna a próbaüzem, azonban még 120 ember hiányzik a csapatból.

György Péter szakított a Liget-projekttel

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, György Péter szerződést bontott Baán Lászlóval, akit eddig szakmai tanácsokkal látott el a Liget-projekttel kapcsolatban. A projektből való kilépésről György Péter aktuális számunkban árul el további részleteket.

Csatát nyert a Kétfarkú Kutyapárt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány hónapja aktív városszépítésbe kezdett, erről a párt egyik oszlopos tagja, Kovács Gergely mesélt nekünk. Az interjú megjelenése előtt soha semmi problémájuk nem volt ebből, sem a rendőrség, sem az önkormányzat nem szállt rájuk, az utóbbi hetekben azonban eljárást indítottak ellenük, illetve az Óbudai Önkormányzat kikérte magának, hogy egy névtelen közterületet Bud Spencer parknak nevezzenek el az ő megkérdezésük nélkül. „Kár, hogy poént csináltak egy amúgy támogatható kezdeményezésből... Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a budapesti kerületek között egyedüliként 2006 óta kikéri a helyiek véleményét az utcák elnevezésével kapcsolatban és több mint két éve a kerültben élők környezetét életvitelét befolyásoló döntések előkészítésébe is bevonja lakosságát. Sajnáljuk, hogy az abszurditásairól, vicceiről híres párt gerillaakciója az itt élők megkérdezése nélkül történt, semmibe véve a közterület elnevezéssel kapcsolatos előírásokat és a már jól bevált óbudai közösségi tervezést.” – áll az önkormányzat közleményében. Az elsőre kiborult hivatalnokok végül belátták, hogy nincs értelme megsértődni és szavazást indítottak azzal kapcsolatban, hogy viselje-e a jelenleg névtelen park a jövőben a Bud Spencer nevet.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?