Orbán főzenésze Rogán szomszédjával rendez állami támogatásból ’56-os programokat

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 4.

Hírnarancs

Kész röhej: bírságot kapott a Quaestor és a Kun-Mediátor, de legalább megvan az ország tortája.

Ámokfutás Londonban

false

Egy hatvanas éveiben járó nőt meggyilkolt, öt másik embert megsebesített az éjjel egy 19 éves szomáliai származású norvég állampolgár London központjában. A vélhetőleg mentálisan zavart férfi a British Museum közelében, a Russel téren támadott. „Az első jelek alapján az elmeállapot jelentős tényező ebben az ügyben, ez a nyomozás egyik fő vonala” – közölte a londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, Mark Rowle. Mivel a késelő indítékai egyelőre nem ismertek, ezért a terrorista indíttatást sem zárják ki teljesen.

Barátok közt

Berlinben, Londonban és Párizsban szervez ’56-os megemlékezéseket 1,4 milliárd forintos állami támogatásból Rogán Antal lakóparki szomszédja, Csetényi Csaba és Leslie Mándoki – írja a Világgazdaság. Nagyon várjuk.

Megtanulta

false

 

Fotó: MTI

Egyáltalán nem ért a pénzintézetekhez – ezt állította decemberben Seszták Miklós fejlesztési miniszter, éppen ezért a lehető legjobb döntés volt (akkor) szerinte, hogy elkerült tőle a Magyar Fejlesztési Bank. Most mégis ismét az ő felügyelete alatt van az MFB és a Budapest Bank. Sőt, a kormányfő rátestálta a takarékszövetkezeti integráció továbbfejlesztését, valamint az agrár- és zöldbank koncepciójának kialakítását is – írja a hvg.hu.

Jókor száll be az MNB

Vaskos bírságokat szabott ki két felszámolás alatt álló cégre az MNB, konkrétan a Kun-Mediátorra és a Quaestor Pénzügyi Tanácsadóra – írja a 444.hu. Míg a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. összesen 550 millió forintnyi büntetést, addig a Kun-Mediátor Kft. 500 milliót kapott. Vajon miből fogják kifizetni? Dobrai Sándorné szökésben van, Quaestor Öcsi meg tán előzetesben.

Lesz egyszer elektronikus jegyrendszer…

Át kell szabni a budapesti tömegközlekedés elektronikus jegyrendszerének terveit – szól a BKK közleménye. Természetesen az eredeti, 2017. év végi határidő így is tartható lesz. A korrekcióra azért van szükség, mert a BKK úgy látja, csak így garantálható, hogy az elektronikus jegyrendszer „az utazók szempontjából is minden igényt kielégítve működjön”, miközben a hazai előírásoknak is megfelel. Világos.

Az Index cikkéből az is kiderül, mi a baj már most a projekttel.

Tortagate

false

 

Fotó: MTI

Tortaparti volt az Országház Vadásztermében. Az Őrség zöld aranya, valamint a cukormentes Áfonya hercegnő lett 2016-ban az ország tortája, amelyet 2007 óta választanak meg minden évben augusztus 20-a alkalmából.

Protest

#meninjihab

 

Fotó: Twitter

Iráni férfiak fejkendőben. Körülbelül egy hete jelentek meg ilyen fotók a közösségi médiában #meninhijab (férfiak fejkendőben) hashtaggel. Arra hívják fel a figyelmet, hogy az iráni törvények nagyjából 40 éve kötelezik a nőket arra, hogy hajukat tartsák a nyilvánosság elől rejtve, és viseljék a hidzsábot. Egy New Yorkban élő iráni újságíró, Maszih Alinezsád indította az akciót: „Azt szeretném, ha egyszer az iráni férfiak is éreznék azt a megaláztatást és méltatlanságot, amelyet nők millióinak kell nap mint nap elviselniük.”

Figyelmébe ajánljuk