Ahogy várni is lehetett: a kormány máris igyekszik a tanárokra kenni a gyalázatos PISA-eredményeket

  • narancs.hu
  • 2016. december 8.

Hírnarancs

Dúró Dóra holdudvart épít meg ilyenek. Hírek.

Lázár a tanárokat hibáztatja

Eseménydús volt a heti kormányinfó, már ha Lázár János körmondatai eseménynek minősülnek. Szárazon és tényszerűen összefoglaljuk a tudnivalókat: Brüsszel sarokba akarja szorítani Magyarországot, arra készül, hogy rákényszeríti a kötelező kvótát boldog-boldogtalanra, és ezt Magyarország semmilyen formában nem fogadja el, úgyhogy Orbán önkéntes mechanizmusra tesz majd javaslatot (értik, „önkéntes mechanizmusra”). Magyarország nagyszerű kormánya megteremtette a pedagógusok és diákok teljesítményéhez a kereteket – hiszen az EU-átlagnál többet költ oktatásra –, úgyhogy most a tanárokon és a diákokon a sor, utalt Lázár a katasztrofális PISA-eredményekre, talán egy csöppet cinikusan. Mindenesetre Balog Zoltán lemondása nem merülhet fel az eredmények láttán, mert nem a miniszter áll a katedránál, mondta. Továbbá: az, hogy matematikából mit kell megtanulni, nem politikai kérdés, fűzte a szót Lázár az Index tudósítása szerint.

Balog tényleg a katedránál áll

Balog tényleg nem a katedránál áll

Fotó: MTI

Mindemellett megerősítette a miniszter azt is, hogy az Erzsébet-utalványok mellé, amit ugye végül a Posta fog kiszállítani a nyugdíjasoknak, Orbán Viktor levelet is ír. Nem nehéz kitalálni, hogy mi lesz benne, tette hozzá, és ebben végre tökéletesen igaza van.

Brüsszel belenget

A brüsszeli Európai Bíróság úgynevezett indoklással ellátott véleményt tett közzé arról, hogy amennyiben Magyarország nem hangolja össze két hónapon belül energetikai szabályozását az uniós irányelvekkel, bíróság elé viszi az ügyet, írja az Index.

Duró Dóra visszavonul az udvarba

Dúró Dóra lemond frakcióvezető-helyettesi tisztségéről, jelentette be Facebookon. A cél szent, Orbán 2018-as leváltása, ehhez szerinte pedig most azonnal el kell kezdenie egy „értelmiségi holdudvar” kiépítését. A kulturális bizottság elnöki posztját megtartja. Még szép.

Lesz itt akkora olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadta Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai második körös pályázatát. Februárban jöhet a harmadik forduló. Párizs és Los Angeles is továbbment. A végső döntés szeptemberben lesz, írja az MTI.

Lehagyja még Péter Jánost is

Az atv.hu meg nem nevezett, „magas rangú forrásra” hivatkozva azt írja, Balog Zoltán lehet a következő köztársasági elnök. De várjuk.

Tiborcz vesz, ragad

Luxushotel kerülhet Tiborcz köreihez, írja a nyomtatott HVG alapján az Index. A BDST Zrt. korábban egy Dorottya utcai ingatlan megvásárlásával került a hírekbe, és gyanítható, hogy a cégnek köze van Tiborczhoz. Ennek hivatalosan nincs nyoma, a cégalapítás díját mégis ő fizette be valamilyen rejtélyes okból. A lap szerint egy Visegrádnál található félkész hotelről van szó: nemzeti parkban fekszik és a Dunakanyarra néz. Nem, majd a holdudvarra!

Egészségére!

Egészségére!

Fotó: Németh Dániel

Tarr hazaköszön

Orbán Magyarország szégyene, fogalmazott velősen Tarr Béla egy friss interjúban. A kérdés egyébként az volt, hogy mit gondol Donald Trumpról, Tarr Béla válasza szó szerint így hangzott: „Trump az Egyesült Államok, Orbán Magyarország szégyene.”

Vörös farok

Találtak egy borostyánba kövült dinoszauruszfarkat, a lelet 99 millió éves, írja a National Geographic. Ráadásul nemcsak csontokról van szó, hanem lágy szövetekről és tollakról is.

Figyelmébe ajánljuk